Karbantartási modul újdonságai

Az O.P.S. Technológia korszerű megoldás cége gyártási és adminisztrációs eljárásainak integrálására.

Paraméterezhető megoldásokat nyújt az anyaggazdálkodás, gyártástervezés, időgazdálkodás, teljesítmény elszámolás, üzemkarbantartás, minőségbiztosítás, raktárkezelés, anyagkövetés és dokumentációkezelés területén.

Az SPC statisztikai folyamatszabályozást támogató szoftver, mely lehetővé teszi a mérőeszközök nyilvántartását, kezelését és felülvizsgálatát (szükség szerint ismételhetőségi és reprodukálhatósági vizsgálatra is módot ad), a beérkező/kimenő áruk vizsgálatát, a gyártásközi folyamatok statisztikai követését és szabályozását, a gépek és folyamatok képességvizsgálatát, a külső és belső vizsgálatok nyilvántartását, kezelését és visszacsatolását, valamint az első mintajelentések végzését. Dinamikus algoritmusok biztosítják a mérési gyakoriságok optimalizálását.

Minőségbiztosítás

A vevői megrendelések függvényében az anyagszükséglet automatikusan szállítói megrendeléssé konvertálódik.Az alkatrészfüggő paraméterek alapján a folyamat teljesen automatizálható. A rendszer kezeli a sávos, időszakos, partnerfüggő, mennyiségi árakat, a keret és egyedi megrendeléseket, az elektronikus szállítói lehívásokat (EDI/DFÜ).

Anyaggazdálkodás / Beszerzés

Az O.P.S. rendszer a vonalkód technológia alapján polchely rendszerű, FIFO elv alapú csomagkezelést tesz lehetővé. A beállítások függvényében az anyagok mozgatási feladatait a gyártás által elindított megrendelések anyagszükséglete határozza meg, ezáltal csak a futó megrendelésekhez szükséges anyagmennyiség található a gyártóhelyeken. Leltározást végezhetünk egy-egy termék vagy polchely alapján is.

Raktározás

Az igények alapján történő automatikus tervezési lehetőség. Egyedi, alternatív és megrendelésfüggő darablisták kezelése. Gyárthatósági vizsgálatok, selejt és zárolt anyagok kezelése. Áttekinthető gyártási feladatlisták.

Gyártástervezés

A gépi és humán kapacitás, a szakképzettség és a gépek - szerszámok állapotának figyelembevételével.

Kapacitástervezés

Csomagszintű visszakövetés, MIX (minőségindex kezelés), FIFO elv betartása, szavatossági idő követése, csomagtörténet.

Gyártáskövetés

Lehetővé teszi a gyártóeszközök, gépek, berendezések szerszámok életének visszakövethetőségét. A karbantartások szervezése ciklusszám, üzemóra és munkanapok száma szerint ütemezhető. Az üzemben rögzített hibabejelentések automatikusan jelentkeznek a karbantartás szervező listában. A karbantartások ütemezésének és az elvégzett karbantartások és javítások történetének (alkalom és időtartam) közös platformja alkalmas a jövőbeli karbantartások tervezéséhez. A pótalkatrészek és stratégiai pótalkatrészek nyilvántartása és készletének követése összhangban van az ISO szabvány követelményeivel.

Üzemkarbantartás

Egyéni, csoportos és vállalati szintű teljesítmény- lekérdezéseket tesz lehetővé. Módot ad műveletek és gépek szerinti személyi teljesítmény visszakövetésre az alternatív vagy családi műveleti utasítások alapján. Utókalkulációs és normarendezési funkciók, elektronikus jelenléti ív.

Időgazdálkodás

Tetszőleges típusú elektronikus állományok (szerződések, faxok, e-mailek, képek, műszaki rajzok) adatbázis alapú nyilvántartása.

Dokumentumkezelő

Vállalati belső intranetes hálózaton való adatmegjelenítés, gyártási feladatok, teljesítményelszámolás, minőségi és vezetői kiértékelések, grafikonok, listák előre definiáltan vagy egyéni igények szerint. A több telephellyel rendelkező vállalatok elengedhetetlen eszköze.

IntraNet szolgáltatások

Termékre, termékcsoportra, vagy projektre fókuszáló, főleg a termelés-tervezés és az beszerzés- / értékesítés által használt kommunikációs csatorna, mely segítségével a vállalaton belül a részlegek közötti, illetve a partnerekkel fenntartott kommunikáció felgyorsul, az utasításoknak, üzeneteknek, határidőknek, visszajelzéseknek és kérdéseknek minden jogosult számára látható, írásos nyoma van.

EIS

A szállítások, pakolási listák, számlák elkészítésének gyors, -alapértelmezett értékek szerinti-, illetve szerepkörökhöz kötött több lépcsős elkészítési módjaival a vállalat belső folyamataira szabhatjuk a pénzügyi, logisztikai feladatokat.

Pénzügy / Logisztika

Szoftvereink SQL bázisú, kliens - szerver megoldásúak. Windows és Linux környezetben is futtathatóak. Az O.P.S. rendszer tervezésénél elsődleges szempont volt a gyártási folyamatok követhetősége. A rendszer az 5-500 fős termelő vállalatokra optimalizált. Speciális megoldások a fémfeldolgozás, kábelkonfekcionálás, karbantartás és általában a beszállítói ipar területén.

Technológia / Lehetőségek